Ucraina: Lupte grele pe frontul din Herson

Statul Major General al forţelor armate ucrainene a confirmat astăzi eliberarea unui sat din regiunea Herson (sud), controlat până acum în întregime de Rusia, potrivit Agerpres.

Raportul menţionează localitatea Pescianovka – situată pe malul de est al fluviului Nipru care împarte regiunea Herson în două – printre zonele bombardate de aviaţia rusă, ceea ce ar confirma indirect că satul a fost cucerit de ucraineni.

Institutul pentru Studiul Războiului (Institute for the Study of War – ISW), un think tank american care urmăreşte conflictul, indică şi el această posibilitate.

Două grupuri de asalt ale infanteriei marine ucrainene au debarcat pe malul de est al Niprului şi au spart apărarea forţelor de ocupaţie, preluând sub control temporar întreaga localitate Poima şi poziţii de la periferia nordică a Pescianovka.

Începând cu 18 octombrie, invadatorii controlau doar partea de sud a localității Pescianovka.

Alarmele aeriene au răsunat în mai multe regiuni

Rusia a ocupat regiunea Herson la începutul războiului, dar a fost nevoită să se retragă din partea de vest a acestei regiuni din sudul Ucrainei în toamna anului trecut, în faţa unei presiuni a trupelor ucrainene.

În acelaşi timp, Rusia continuă să lanseze atacuri pe fronturile de la Kupiansk şi Liman (sud-est) şi în apropierea oraşelor Avdiivka şi Mariinka (est), unde forţele ucrainene au respins zeci de atacuri în ultimele ore, afirmă Statului Major General de la Kiev în raportul său de joi.

Nici noaptea trecută nu a fost linişte în Ucraina, unde alarmele de avertizare au răsunat în mai multe regiuni. Forţele ruse au atacat cu rachete balistice, drone Shahed, rachete aeriene ghidate şi proiectile de artilerie, vizând infrastructuri industriale, civile şi militare, informează Forţele aeriene ucrainene.

Atacurile ruseşti din acest interval de timp au vizat regiunile Doneţk (partea controlată de Ucraina), Mikolaiv, Sumî, Dnipropetrovsk şi Zaporojie.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *