Ucraina își intensifică campania de recucerire a sudului prin atacuri aeriene

Ucraina își intensifică campania de recucerire a sudului controlat de Rusia prin atacuri aeriene. Ucraina și-a intensificat eforturile de recucerire a sudului țării, controlat de Rusia, încercând să bombardeze și să izoleze trupele rusești în zone greu de aprovizionat, dar a declarat că a văzut dovezi că Moscova își redistribui forțele pentru a apăra teritoriul.

Ucraina intensifică atacul împotriva Rusiei

Regiunea Kherson din sudul Ucrainei, care se învecinează cu Crimeea anexată de Rusia, a căzut în mâinile forțelor rusești la scurt timp după ce acestea au început ceea ce Moscova numește „o operațiune militară specială” pe 24 februarie. Ucraina, care descrie acțiunile Rusiei ca fiind un război de cucerire în stil imperial, a declarat joi că avioanele sale au lovit cinci bastioane rusești în jurul orașului Kherson și un alt oraș din zonă. Serviciile de informații militare britanice, care ajută Ucraina, au declarat că este probabil ca forțele ucrainene să fi stabilit, de asemenea, un cap de pod la sud de un râu care curge de-a lungul graniței nordice a regiunii Kherson, care este mai largă.

„Contraofensiva ucraineană din Kherson capătă amploare”, a afirmat într-o declarație.

Ucraina a recucerit câteva mici așezări în nordul regiunii în ultimele săptămâni, în timp ce încearcă să împingă forțele rusești înapoi, un potențial preludiu la ceea ce Kievul a prezentat ca fiind o contraofensivă majoră pentru a recuceri sudul. Rusia a declarat că nu a fost intimidată de eforturile Ucrainei. Ministerul rus al Apărării a declarat că avioanele sale au atacat o brigadă de infanterie ucraineană în nordul îndepărtat al regiunii Kherson și au ucis peste 130 de soldați în ultimele 24 de ore.

Kirill Stremousov, adjunctul șefului administrației militaro-civile numite de Rusia care conduce regiunea Kherson, a respins, de asemenea, evaluările occidentale și ucrainene ale situației. Ucraina a folosit sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune furnizate de Occident pentru a avaria grav trei poduri peste râul Nipru în ultimele săptămâni, îngreunând astfel aprovizionarea forțelor sale de pe malul vestic de către Rusia.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *