Ucraina introduce un nou mecanism pentru exporturile de cereale, în pofida opoziției vecinilor săi

Premierul Ucrainei, Denis Şmîhal, a anunțat că guvernul său a aprobat un nou mecanism de verificare și validare a exporturilor agricole către Bulgaria, România, Ungaria, Polonia și Slovacia.

În cadrul anunțului său, șeful executivului ucrainean a dezvăluit că patru din cele cinci țări vecine au primit propuneri cu privire la acest mecanism. Premierul nu a dezvăluit numele țării care a refuzat să se alăture acestui plan, subliniind că această decizie nu pare să aibă o justificare logică sau economică.

„Regretăm că una dintre țări nu a fost de acord cu această inițiativă, fără să ofere explicații clare”, a afirmat premierul ucrainean, subliniind confuzia guvernului său în fața acestei decizii neașteptate.

În continuare, Denis Şmîhal a anunțat că Ucraina va colabora strâns cu țările interesate de soluționarea crizei cerealelor, atât din vecinătatea sa, cât și din alte state ale Uniunii Europene. Acest dialog va avea loc astăzi la Bruxelles, unde se vor discuta aspectele legate de comerțul cu produse agricole și mecanismele de verificare a exporturilor.

De asemenea, premierul ucrainean a transmis un mesaj de mulțumire către România și Bulgaria pentru comportamentul lor corect în ceea ce privește regulile comerciale ale Uniunii Europene și Acordul de asociere. Aceste țări nu au introdus restricții unilaterale împotriva importului de produse agricole din Ucraina, ceea ce a contribuit la menținerea unui climat de cooperare pozitivă în regiune.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *