Ucraina în întuneric: Întreruperi de curent electric în toate regiunile

Operatorul ucrainean Ukrenergo a anunțat luni că întreruperi de electricitate, în regim de urgenţă, vor trebui aplicate în toată Ucraina, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Din cauza consecinţelor bombardamentelor, pentru a menţine echilibrul între producţia şi consumul de electricitate, un sistem de întreruperi de urgenţă va fi instituit în toate regiunile Ucrainei. Electricitatea va fi furnizată cu prioritate infrastructurilor esenţiale”, a anunţat Ukrenergo.

Forţele Kievului au anunţat că ar fi distrus peste 60 din cele circa 70 de rachete lansate de armata rusă. Totuşi, „unele centrale electrice nu vor putea funcţiona la capacitatea deplină un anumit timp”, potrivit operatorului. „Combinat cu îngheţurile care se vor intensifica în următoarele 24 de ore, aceasta va duce la un deficit de electricitate în sistem”.

Armata rusă a precizat că „o lovitură masivă efectuată cu arme înaltă precizie” a avut loc luni, în jurul orei 12:00 GMT, care a vizat obiective militare ucrainene şi infrastructuri energetice legate de forţele ucrainene, potrivit AFP.

După înfrângerile suferite în conflictul care a devenit cel mai grav în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial, Rusia a început să lovească infrastructurile energetice ucrainene în octombrie, provocând vaste întreruperi de curent.

Facebook

Comentarii

72 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *