Ucraina importă energie electrică din România

Operatorul reţelei de electricitate din Ucraina, Ukrenergo, a anunţat, astăzi, că reţeaua națională a fost afectată de bombardamentele ruseşti, ceea ce a adus Ucraina în situaţia în care trebuie să importe electricitate, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Astăzi, consumul de electricitate continuă să crească, iar sistemul energetic este în deficit”, a informat Ukrenergo, precizând că miercuri a fost nevoită să recurgă la asistenţă de urgenţă din partea a trei ţări vecine: România, Slovacia şi Polonia.

Acest deficit este generat și de creşterea consumului, din cauza vremii reci, ceea ce a provocat o sarcină suplimentară asupra centralelor electrice, a explicat operatorul naţional ucrainean.

Preşedintele ucrainean, Volodimr Zelenski, a declarat la începutul lunii octombrie că Rusia va viza sistemul de electricitate al ţării sale, în această iarnă. Ca urmare, Kievul le cere aliaţilor săi occidentali noi sisteme de apărare aeriană.

Miercuri seara, Zelenski a anunţat crearea unei „coaliţii pentru dezvoltarea apărării antiaeriene” a Ucrainei, principalii contributori urmând să fie Franța și Germania.

Facebook

Comentarii

87 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *