Ucraina: Explozii puternice în apropierea unui aeroport militar, în Melitopol

Ivan Fedorov, primarul oraşului ucrainean Melitopol, din regiunea Zaporojie (sud-estul Ucrainei), ocupat din martie 2022 de către Rusia, a informat despre mai multe explozii în noaptea de miercuri spre joi într-o zonă a oraşului unde se află un aeroport militar utilizat de forţele ruse, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Autorităţile de ocupaţie impuse de Moscova care guvernează oraşul au confirmat, la rândul lor, exploziile, detaliind că au fost „şase rachete HIMARS” lansate de forțele ucrainene şi care au fost doborâte de sistemele de apărare antiaeriană ruseşti. „Toate rachetele au fost doborâte”, se afirmă în textul administraţiei proruse, care susţine că nu s-au înregistrat victime sau daune materiale.

Primarul ucrainean al oraşului Melitopol a declarat, în schimb, că ştie totuși despre o ambulanţă care a fost trimisă la aerodrom, imediat după explozii.

Fedorov comunicase încă de miercuri producerea mai multor explozii la Melitopol, oraş situat pe teritoriul regiunii Zaporojie, pe care Rusia a ocupat-o parţial şi a declarat-o parte a teritoriului său în septembrie anul trecut.

Pe frontul de est, Statul Major ucrainean a comunicat, în buletinul său informativ zilnic, că trupele ucrainene au respins în ultimele 24 de ore circa 20 de tentative de asalt pentru cucerirea „completă” a Bahmut, oraş pe care trupele ruse încearcă de nouă luni să-l captureze, epicentrul luptelor din estul Ucrainei, potrivit EFE.

În comunicatul său, comandamentul militar ucrainean indică, de asemenea, că armata rusă şi-a intensificat lucrările de fortificare în teritoriile pe care le controlează, în Zaporojie şi Herson, în sudul Ucrainei, probabil în aşteptarea unei posibile contraofensive ucrainene.

Un purtător de cuvânt al Gărzii de frontieră ucrainene a declarat miercuri că Rusia are în vedere transferul a jumătate din cei 4.000 de soldaţi pe care îi are în Belarus în estul Ucrainei, cu scopul „consolidării efectivelor de pe front”.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *