Ucraina: Explozii în centrul Kievului

Mai multe explozii au fost auzite în centrul Kievului, în această dimineață, a anunţat primarul capitalei Ucrainei, Vitali Kliciko, după un aparent atac cu drone, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Explozii în cartierul Şevcenkivski. Serviciile (de urgenţă) sunt pe drum”, a afirmat primarul Kievului.

Rămăşiţe ale dronelor au avariat două clădiri administrative în cartier, a raportat administraţia militară a capitalei. Nu a fost semnalată nicio victimă, deocamdată.

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât toate cele 13 drone lansate de Rusia în noi atacuri care au avut loc miercuri dimineaţă asupra Kievului şi în împrejurimi, a transmis preşedintele Volodimir Zelenski, potrivit AFP.

„Conform unor informaţii preliminare, toate cele 13 (drone) au fost doborâte de sistemul nostru de apărare antiaeriană”, a mai spus Zelenski.

Capitala Ucrainei a fost vizată de două valuri de drone, care nu au făcut victime, a spus la rândul său şeful administraţiei militare a oraşului, Serhii Popko.

„Resturi din dronele doborâte au lovit o clădire administrativă” în cartierul Şevcenkivski, în zona de centru-vest a capitalei, a declarat el.

De mai multe săptămâni, Rusia efectuează atacuri asupra infrastructurii energetice în Ucraina, aruncând milioane de persoane în întuneric şi în frig. 

Facebook

Comentarii

172 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *