Ucraina este alături de Turcia, în urma cutremurului care a ucis sute de oameni

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că țara sa este pregătită să ofere asistența necesară poporului turc, „prieten”, în urma cutremurului care a lovit țara în cursul zilei de luni.

„Șocat de vestea legată de moartea și rănirea a sute de persoane în urma cutremurului din Turcia. Transmitem condoleanțe familiilor victimelor și le urăm răniților o recuperare rapidă. Suntem în acest moment aproape de poporul turc, care ne este prieten, și gata să oferim asistența necesară”, a declarat Zelensky pe Twitter.

Peste 1.500 de persoane au murit, iar salvatorii se grăbesc să scoată supraviețuitori de sub dărâmături, după ce un cutremur devastator s-a produs în Turcia și Siria, lăsând distrugeri de o parte și de alta a graniței. Unul dintre cele mai puternice cutremure care a lovit regiunea în ultimul secol a zguduit locuitorii luni dimineață, în jurul orei 4.00, trimițând replici până în Liban și Israel.

Epicentrul cutremurului cu magnitudinea 7,8 a fost la 23 de kilometri est de Nurdagi, în provincia turcă Gaziantep, la o adâncime de 24,1 kilometri, a anunțat Institutul Geologic al Statelor Unite. Aproximativ nouă ore mai târziu, o replică majoră, cu magnitudinea de 7,5 grade, a avut loc în Turcia, potrivit USGS. Acest șoc a lovit la aproximativ 95 de kilometri la nord de cutremurul inițial.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *