Ucraina trece de la contraofensivă la defensivă

După ce nu a reuşit să avanseze atât de mult pe cât spera în contraofensiva sa de vară, Ucraina se pregăteşte de o iarnă în defensivă, în faţa unei armate ruse care desfăşoară ofensive cu forţe din ce în ce mai multe în Donbas (est), ceea ce i-a permis să preia iniţiativa pe frontul de est, relatează EFE conform Agerpres.

În aceste condiţii, preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat marţi seara, în discursul său către naţiune, că a ordonat o „întărire semnificativă” a fortificaţiilor defensive ale Ucrainei.

Preşedintele ucrainean a subliniat că este nevoie de „mai multă rapiditate şi eficacitate” în consolidarea fortificaţiilor. „Toţi cei responsabili de aceasta au sarcini clare”, a reiterat şeful statului.

Potrivit mai multor experţi militari, contraofensiva ucraineană nu a reuşit să îşi atingă obiectivele propuse în această vară în mare parte din cauza puternicelor fortificaţiilor construite de Rusia în sudul ţării.

În timp ce Ucraina era ocupată cu pregătirea ofensivei şi aştepta mai multe arme şi muniţii de la aliaţii săi occidentali pentru a o putea lansa, Rusia s-a concentrat pe construirea unor ample fortificaţii, cuprinzând câmpuri minate dens, reţele de tranşee şi alte obstacole, care toate au făcut anevoioasă avansarea trupelor ucrainene pe teren.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *