Ucraina cere Germaniei accelerarea livrărilor de muniţie

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a cerut Germaniei, într-un interviu publicat duminică, să accelereze livrările de muniţie şi să înceapă antrenarea piloţilor ucraineni pe avioanele de luptă occidentale, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Dmitro Kuleba a declarat, pentru ziarul Bild am Sonntag, că deficitul de muniţii este problema numărul unu în încercarea Ucrainei de a respinge invazia Rusiei. El a adăugat că producătorii germani de arme i-au spus, la Conferinţa de securitate de la Munchen, de luna trecută, că sunt gata să livreze armele.

Ministrul ucrainean de externe a precizat că nu se aşteapă ca aliaţii occidentali să livreze prea curând Ucrainei avioanele de luptă pe care le-a cerut, dar consideră că piloţii ucraineni ar trebui oricum antrenaţi, astfel încât să fie pregătiţi odată ce decizia va fi luată. Dacă Germania ar decide să antreneze piloţi ucraineni, acesta ar fi un „mesaj clar al angajamentului său politic”, a spus el.

Kuleba a mai declarat că Ucraina va continua să apere oraşul Bahmut, care este ţinta atacurilor ruseşti din ultimele şase luni. Întrebat cât timp ar putea susţine apărarea, şeful diplomaţiei ucrainene a refuzat să dea un răspuns precis, dar a subliniat că forțele ucrainene fac tot posibilul pentru a asigura apărarea acestui oraș, aflat pe frontul de est.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *