Ucraina, al doilea Afganistan pentru Rusia

Pierderile umane ale Rusiei în cele trei luni de război în Ucraina ar fi, potrivit Ministerului britanic al Apărării, similare celor din cei nouă ani de război în Afganistan, unde armata sovietică s-a împotmolit între decembrie 1979 și februarie 1989.

Peste 15.000 de militari a pierdut URSS în cursul invaziei eșuate în Afganistan. Un bilanț asemănător este avansat de oficialii de la Londra, cu o zi înainte de împlinirea a trei luni de la atacarea Ucrainei.

Între cauze, se află tacticile ineficiente, suportul aerian limitat, lipsa de flexibilitate și erorile de comandament, care perpetuează greșelile pe front.

Ieri, Ministerul Apărării din Ucraina a anunţat că 29.050 de militari ruşi au murit de la începutul războiului. Kievul susține că Rusia a pierdut 1.285 de tancuri, 204 avioane, 170 de elicoptere, 3.141 de maşini, 599 de sisteme de artilerie şi 13 nave.

Speculațiile privind amploarea pierderilor suferite de Rusia pe frontul ucrainean sunt alimentate de lipsa de informații oficiale din partea Moscovei pe acest subiect.

Europolis

Facebook

Comentarii