Ucraina afirmă că a distrus 50 de depozite de muniții rusești cu ajutorul HIMARS

Ucraina a declarat luni că forțele sale au folosit sistemele de rachete HIMARS furnizate de SUA pentru a distruge 50 de depozite de muniție rusești de când a primit armele luna trecută.

În comentariile făcute la televiziunea națională, ministrul apărării Oleksiy Reznikov a subliniat impactul tot mai mare pe care îl au sistemele de rachete de mare mobilitate (HIMARS) în timp ce Ucraina încearcă să respingă invazia Rusiei.

„Acest lucru le taie lanțurile logistice și le ia capacitatea de a duce lupte active și de a acoperi forțele noastre armate cu bombardamente grele”, a declarat Reznikov.

Ucraina a distrus depozite de armament rusești

Reznikov a declarat că echipajele de artilerie ucrainene au efectuat lovituri „precise” asupra mai multor poduri. El nu a oferit detalii, dar se pare că se referea la trei treceri de râu din regiunea Kherson, ocupată de Rusia, despre care autoritățile locale de ocupație spun că au fost atacate de HIMARS în cursul săptămânii trecute. Acesta a mai spus că Ucraina a primit trei vehicule de luptă blindate antiaeriene Gepard, primele din cele 15 așteptate, iar Kievul se așteaptă să mai primească câteva zeci de tancuri Leopard.

Rusia susține că a distrus mai multe sisteme HIMARS, dar Ucraina a negat acest lucru. În cel mai recent raport de acest fel, Ministerul rus al Apărării a declarat luni că forțele sale au distrus un depozit de muniție pentru sistemele HIMARS în regiunea Khmelnytskyi din vestul Ucrainei. Oficialii ucraineni au declarat în repetate rânduri că livrările occidentale de arme sunt esențiale pentru efortul militar al Ucrainei și au subliniat importanța HIMARS pentru a face față artileriei rusești.

HIMARS au o rază de acțiune mai mare și sunt mai precise decât artileria din epoca sovietică pe care Ucraina o avea în arsenalul său. Rusia a criticat în special Statele Unite pentru că au furnizat Ucrainei instructori pentru a ajuta forțele ucrainene să utilizeze HIMARS.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *