Ucraina a eliberat trei localități din sudul și estul țării, anunță Zelenski

Președintele Volodimir Zelenski a marcat duminică progresele înregistrate în contraofensiva Ucrainei, începută săptămâna trecută, mulțumind forțelor sale că au eliberat două așezări în sud, o a treia în est, precum și teritoriu suplimentar în estul țării.

El nu a precizat cu exactitate unde se aflau teritoriile și nu a oferit niciun calendar, cu excepția faptului că a spus că a primit „rapoarte bune” la o întâlnire de duminică de la comandanții săi militari și de la șeful serviciilor de informații.

Ucraina a eliberat trei zone controlate de ruși

În discursul său video, Zelenski a mulțumit forțelor sale pentru eliberarea unei așezări din estul regiunii Donețk, pentru cucerirea „anumitor înălțimi” tot într-o zonă estică în direcția Lysychansk-Siversk și pentru eliberarea a două așezări din sud. Kyrylo Timoșenko, adjunctul șefului biroului președintelui, a postat mai devreme duminică o imagine cu soldați ridicând steagul ucrainean deasupra unui sat pe care l-a catalogat ca fiind în zona sudică, care este principalul obiectiv al contraofensivei.

„Vysokopillya. Regiunea Kherson. Ucraina. Astăzi”, a scris Timoșenko într-o postare pe Facebook deasupra unei fotografii cu trei soldați pe acoperișuri, unul dintre ei fixând un steag ucrainean pe un stâlp.

Situată la nord de peninsula Crimeea, pe care Moscova a invadat-o și anexat-o în februarie și martie 2014, regiunea Kherson a fost cucerită de forțele rusești la începutul actualului conflict. Lysychansk a fost revendicată de separatiștii pro-ruși din regiunea Luhansk la începutul lunii iulie, în cadrul unei bătălii pentru zona Donbas din estul Ucrainei, care include și Siversk, unde se află minele de cărbune.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *