Ucrainenii au doborât 15 drone care vizau Kievul

Apărarea antiaeriană ucraineană a doborât 15 drone care se îndreptau spre Kiev, în noaptea de miercuri până joi, a declarat şeful administraţiei militare a capitalei ucrainene, Serghei Popko, potrivit News.ro.

Este vorba despre un atac cu drone kamikaze de fabricaţie iraniană „Shahed”, care au făcut ca alerta aeriană să răsune, timp de trei ore, la Kiev. Din fericire, nu au existat victime sau pagube.

În noaptea precedentă, armata ucraineană declarase că a doborât peste zece drone pe cerul capitalei. Resturile căzute au cauzat pagube materiale minore, dar fără a face victime.

În schimb, atacurile ruseşti cu drone au probocat pagube semnificative, în dimineața zilei de miercuri, în portul Izmail, de la Dunăre, infrastructură devenită crucială pentru exporturile de cereale.

Pe de altă parte, trei civili şi patru lucrători ai serviciilor de urgenţă au fost răniţi într-un atac rusesc asupra Hersonului. Potrivit guvernatorului regional, Oleksandr Prokudin, armata rusă ar fi lansat un atac asupra unei biserici din centrul oraşului Herson, iar trei persoane care călătoreau cu un troleibuz pe lângă catedrală au fost rănite şi spitalizate.

 În timpul stingerii incendiului care a izbucnit în urma bombardamentului, patru pompieri care stingeau focul au fost răniţi, a informat serviciul de stat de urgenţă, aceștia primind îngrijire medicală.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *