Ucraina atacă portul Sevastopol. Rușii lansează drone asupra portului Izmail

Şantierul naval Sevastopol din Crimeea a luat foc, la primele ore ale dimineții, susține partea rusă.

Ucraina ar fi lansat 10 rachete și ar fi atacat și pe mare cu trei ambarcațiuni rapide, care au lansat tiruri asupra portului, a anunţat Ministerul rus al Apărării, relatează Reuters.

Şapte rachete au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană ale Rusiei şi toate cele trei ambarcaţiuni au fost distruse de o navă de patrulare, susține ministersul rus.

În urma atacului, rușii spun că rachetele ucrainene ar fi lovit, totuși, două nave care se aflau în reparații în port. Submarinul diesel-electric „Rostov-pe-Don” şi nava mare de debarcare „Minsk” au fost avariate, luând foc.

Mihail Razvojaev, guvernatorul instalat de Moscova la Sevastopol – cel mai mare oraş din Crimeea şi un important port la Marea Neagră – a declarat că cel puţin 24 de persoane au fost rănite.

„Toate serviciile de urgenţă lucrează la faţa locului, nu există niciun pericol pentru obiectivele civile din oraş”, a declarat el.

Şantierul naval Sevastopol este unul strategic: aici Rusia construieşte şi repară nave şi submarine pentru flota din Marea Neagră. Flota a lansat numeroase atacuri cu drone şi rachete asupra Ucrainei.

Portul ucrainean Izmail, atacat iar cu drone rusești

De cealaltă parte, au avut loc atacuri rusești puternice. Pe timpul nopții, forţele ruse au asediat cu drone portul ucrainean Izmail și au avariat infrastructura, a anunţat guvernatorul regiunii Odessa, Oleg Kiper.

„Mai multe grupuri de drone de atac au fost lansate asupra raionului Izmail. Din nefericire, au existat lovituri: s-au înregistrat distrugeri la infrastructuri civile portuare şi altele”, a spus el.

În urma atacului, pe lângă distrugerile din port, au fost și șase civili răniţi, dintre care unul în stare gravă, toți fiind spitalizaţi.

Kiper avertizase, în cursul nopţii, populaţia să se adăpostească până la încheierea alarmei aeriene.

Amploarea atacului nu era încă clară, iar Rusia nu a comentat, în mod oficial, atacul.

Izmail este unul din cele mai importante porturi ucrainene la Dunăre, alături de Reni, situat tot la frontiera cu România.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *