Ucraina a început ofensiva mult așteptată din sudul țării

Ucraina a început o contraofensivă în sudul țării, a anunțat luni comandamentul militar din acea zonă a țării. Oficialii vorbesc de două luni despre o contraofensivă planificată în regiunile sudice ocupate de Rusia.

Ucraina anunță ofensiva în zona sudică

„Astăzi am început acțiunile ofensive în diferite direcții, inclusiv în regiunea Kherson”, a declarat purtătorul de cuvânt al comandamentului sudic, Natalia Humeniuk, citată de postul public de televiziune ucrainean Suspilne.

Humeniuk a declarat că recentele lovituri ale Ucrainei asupra rutelor logistice sudice ale Rusiei au „slăbit fără îndoială inamicul”, adăugând că peste 10 depozite de muniții rusești au fost lovite în ultima săptămână. Cu toate acestea, ea a refuzat să dea mai multe detalii despre noua ofensivă.

„Orice operațiune militară are nevoie de liniște”, a spus ea, adăugând că forțele rusești din sud sunt „destul de puternice” și au fost construite pe o perioadă lungă de timp.

Între timp, ministerul rus al Apărării a declarat luni că forțele ruse au doborât o dronă ucraineană care încerca să atace centrala nucleară din Zaporojie. Ministerul Apărării a precizat că drona a fost doborâtă duminică de trupele rusești plasate pe acoperișul uneia dintre clădirile centralei nucleare. Acesta a precizat că nu au existat pagube serioase, iar nivelurile de radiații au fost normale.

Atât Rusia, cât și Ucraina au negat că au bombardat centrala din Zaporojie în ultimele săptămâni, în timp ce se acuză reciproc pe această temă. Luni, organismul de supraveghere nucleară al ONU a trimis o misiune de inspectori la centrala nucleară care se află sub controlul Rusiei din martie.

Facebook

Comentarii

97 de răspunsuri

  1. Wow, superb weblog structure! How lengthy have you been blogging for?
    you made blogging look easy. The whole look of your website
    is excellent, as well as the content material!
    You can see similar here najlepszy sklep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *