UE este aproape de un nou contract pentru vaccinul Moderna

Uniunea Europeană este în discuții cu Moderna cu privire la un nou acord de aprovizionare pentru vaccinurile COVID-19, pe fondul îngrijorărilor cu privire la o creștere a infecțiilor, a relatat marți Financial Times, preluat de Reuters.

Compania și-a furnizat UE vaccinurile împotriva COVID-19 în timpul pandemiei, dar contractul pentru vaccinurile sale ajustate cu Omicron s-a încheiat în august anul trecut și nu a fost reînnoit.

Cel puțin opt țări din UE sunt interesate de un nou acord de aprovizionare.

„Moderna și-a fabricat vaccinul actualizat împotriva COVID-19, pentru a ne asigura că putem sprijini statele membre cu viitoarele lor campanii de vaccinare”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, adăugând că vaccinul actualizat a fost aprobat în Europa și gata să fie furnizat.

Injecțiile actualizate de COVID care vor fi utilizate în campania de vaccinare din acest an vor viza varianta XBB.1.5 a Omicron.

Purtătorul de cuvânt a spus că un acord cu Comisia Europeană este cea mai rapidă modalitate de a procura vaccinuri, care ar contribui la asigurarea unei aprovizionări diversificate de vaccinuri COVID, pentru campaniile de vaccinare care urmează să înceapă în octombrie.

În prezent, vaccinul actualizat COVID de la Pfizer (PFE.N) și partenerul său german BioNTech (22UAy.DE) este cel mai utilizat vaccin din regiune.

În mai, Pfizer și BioNTech au ajuns la un acord pentru a-și modifica contractul de vaccin împotriva COVID-19, reducând numărul de vaccinuri pe care UE trebuie să le cumpere și împingând termenul limită de livrare până în 2026, din cauza scăderii treptate a cererii pentru vaccinuri.

Facebook

Comentarii

55 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *