Ucraineanca violată în Italia: Twitter a șters filmarea postată de viitorul premier italian

Twitter a eliminat marți o înregistrare video cu o femeie ucraineană violată de un migrant într-un oraș italian, postată de liderul de extremă dreapta Giorgia Meloni, care conduce în cursa pentru a deveni următorul prim-ministru al Italiei.

Meloni a postat pe Twitter videoclipul neclar, care a fost publicat inițial pe site-ul unui ziar, spunând că nu poate rămâne tăcută în fața „acestui episod atroce de violență sexuală”. Postarea a fost condamnată pe scară largă de rivalii politici ai lui Meloni și de activiștii pentru drepturile omului, care au acuzat-o că a sporit suferința victimei prin publicarea videoclipului fără consimțământul acesteia.

Marți dimineață, postarea a fost eliminată și înlocuită cu un comentariu: „Acest Tweet a încălcat regulile Twitter”. Nu a existat un răspuns imediat din partea lui Meloni.

Giorgia Meloni a postat videoclipul în semn de solidaritate

Luni, Meloni a declarat pe Twitter că a publicat videoclipul „pentru a-și exprima solidaritatea cu victima, pentru a condamna ceea ce s-a întâmplat și, evident, pentru a cere dreptate”.

Autoritățile locale din Piacenza, oraș din nordul Italiei, au confirmat că femeia ucraineană, în vârstă de 55 de ani, a fost agresată pe un trotuar de un solicitant de azil din Guineea.

Poliția a confirmat arestarea acestuia și a declarat că bărbatul a fost reținut în timp ce ancheta continuă.

Incidentul a fost filmat de o persoană aflată într-un apartament cu vedere spre stradă. Imaginile postate ulterior pe internet erau neclare, ceea ce a făcut imposibilă identificarea victimei, dar strigătele acesteia se auzeau clar pe înregistrarea audio. Autoritățile italiene au declarat că investighează modul în care a fost difuzată înregistrarea video.

„Difuzarea în mass-media a videoclipurilor care prezintă episodul criminal este investigată în detaliu”, a declarat procurorul din Piacenza, Grazia Pradella.

Organismul de supraveghere de stat însărcinat cu protecția datelor cu caracter personal a precizat că analizează, de asemenea, „posibile responsabilități din partea persoanelor care, din diverse motive și în scopuri diferite, au postat-o”.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *