România, Turcia și Bulgaria – efort comun împotriva minelor din Marea Neagră

Într-un efort de a combate pericolul potențial al minelor plutitoare în Marea Neagră, Turcia, România și Bulgaria au anunțat că vor colabora în acest sens. Inițiativă a fost dezvăluită de către Ministerul Apărării din Ankara, însă nu au fost oferite încă detalii privind modul în care va fi tratată această amenințare.

Conform Agerpres, cele trei țări au discutat problema la reuniunea miniștrilor apărării NATO de la Bruxelles. La această discuție au participat ministrul turc al apărării, Yasar Guler, omologul său bulgar, Todor Tagarev, și Simona Cojocaru, secretar de stat în Ministerul român al Apărării. În contextul tensiunilor crescânde și a situației fluctuante din regiune, această colaborare tripartită are scopul de a asigura securitatea transportului naval și navigației în Marea Neagră.

Săptămâna trecută, guvernul britanic a lansat o serie de avertismente cu privire la posibilitatea ca Rusia să folosească mine marine pentru a afecta transportul civil în Marea Neagră, inclusiv prin plasarea acestora în apropierea porturilor ucrainene. Atât Kievul, cât și Moscova s-au acuzat reciproc de amplasarea minelor în apele din apropierea coastei ucrainene, creând astfel o atmosferă tensionată în regiunea Mării Negre.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *