Truss și Sunak se confruntă în prima dezbatere în cursa pentru conducerea Regatului Unit

Truss și Sunak, ultimii doi candidați care se luptă pentru a deveni următorul prim-ministru al Regatului Unit, s-au confruntat într-o dezbatere televizată, ciocnindu-se pe tema situației economiei, inclusiv a planurilor de impozitare și de cheltuieli ale fiecăruia dintre ei.

Duelul de luni, în prime-time, dintre ministrul de externe Liz Truss și fostul ministru de finanțe Rishi Sunak a dat startul unei perioade cruciale de 12 zile în care se vor desfășura trei astfel de dezbateri televizate în direct și patru evenimente de strângere de fonduri pentru membrii Partidului Conservator, care vor decide competiția și vor începe să primească voturile prin corespondență săptămâna viitoare.

Liz Truss și Rishi Sunak, prima confruntare

Competiția de câteva săptămâni pentru conducerea Partidului Conservator pentru a-l înlocui pe premierul demisionar Boris Johnson a devenit din ce în ce mai acerbă, ambele tabere confruntându-se. Truss, favorită la casele de pariuri pentru a câștiga alegerile pentru conducere, i-a spus lui Sunak că accentul pe care îl pune pe echilibrarea conturilor guvernului ar face ca economia să intre în recesiune.

„Prăbușirea economiei pentru a plăti mai repede o datorie ar fi o greșeală uriașă”, a spus Truss.

Sunak, a cărui demisie din guvern la începutul acestei luni a declanșat căderea lui Johnson, a declarat că planul lui Truss de a reduce taxele nu este altceva decât o „criză de zahăr” pentru economie, care va fi urmată de un colaps. Ultima porțiune a unei competiții care a durat câteva săptămâni l-a opus pe Sunak, un fost bancher de la Goldman Sachs care a ridicat povara fiscală spre cel mai ridicat nivel din anii 1950, lui Truss, o convertită la Brexit care a promis să reducă taxele și reglementările.

Oricine va câștiga la anunțarea rezultatului pe 5 septembrie va moșteni unele dintre cele mai dificile condiții din Marea Britanie din ultimele decenii. Inflația este pe cale să atingă 11% pe an, creșterea economică stagnează, acțiunile sindicale sunt în creștere, iar lira sterlină este aproape de minimele istorice în raport cu dolarul.

Confruntarea lor de luni a subliniat diviziunile din cadrul partidului de guvernământ al Marii Britanii cu privire la cea mai bună modalitate de a gestiona economia, Truss susținând o continuare a etosului de cheltuieli mari al lui Johnson, iar Sunak înfățișând un șoim fiscal conservator clasic.

Autor: Anca Stratulat

Facebook

Comentarii

2 răspunsuri

  1. Wow, fantastic blog layout! How lengthy have you been blogging for?

    you made blogging glance easy. The full glance of your site is excellent, let
    alone the content! You can see similar here e-commerce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *