Trupele speciale ale SUA se antrenează în Coreea de Sud

Membri ai trupelor pentru operaţiuni speciale americane din Coreea de Sud se antrenează şi se pregătesc pentru ameninţări neprevăzute, a afirmat comandantul acestora, generalul de brigadă Derek Lipson, notează Reuters, potrivit Agerpres.

”Nimic din istoria Statelor Unite nu ar trebui să ne dea încrederea că ştim de unde vine următoarea ameninţare”, a spus generalul Lipson.

În ultimii ani, Phenianul a făcut paşi fără precedent în programul său de înarmare, printre care noi rachete balistice ce pot atinge teritoriul SUA şi rachete tactice rapide menite să depăşească sistemele de apărare antirachetă.

Pentru prima dată, rachete nord-coreene au fost lansate într-un conflict, Rusia folosindu-le în acest an, în Ucraina, potrivit unor oficialităţi americane şi experţi independenţi.

Coreea de Nord a condamnat exerciţiile comune americano-sud-coreene, pe care le-a calificat drept repetiţii provocatoare pentru invazie şi o dovadă a intenţiilor ostile ale Washingtonului şi ale aliaţilor săi.

La aceasta se adaugă imprevizibilitatea viitoarelor alegeri prezidenţiale din SUA, care sunt urmărite atent în întreaga lume. Dar Lipson a spus că, deşi politica joacă un rol în chestiunile militare, datoria lui este să se asigure că trupele pe care le conduce sunt pregătite indiferent de numele preşedintelui Statelor Unite.

După războiul coreean din 1950-1953, Statele Unite păstrează aproximativ 28.500 de militari în Coreea de Sud.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *