Trump sfidează comisia care investighează asaltul asupra Capitoliului

Fostul președinte Donald Trump nu s-a prezentat pentru a depune mărturie în fața comisiei din Congres care investighează atacul susținătorilor săi asupra Capitoliului SUA, de anul trecut, potrivit Reuters.

În acest fel, Trump a sfidat o citație emisă de comisie în octombrie, au arătat președintele Bennie Thompson, un democrat, și copreședintele Liz Cheney, o republicană, într-o declarație comună: „Adevărul este că Donald Trump, la fel ca mai mulți dintre cei mai apropiați aliați ai săi, se ascunde de investigația Comisiei și refuză să facă ceea ce au făcut mai mult de o mie de alți martori”, au declarat Thompson și Cheney.

Citația i-a cerut lui Trump să prezinte documente comisiei până pe 4 noiembrie și să se prezinte pentru a depune mărturie începând cu data de 14 noiembrie sau în jurul acestei date.

Grupul de experți nu a precizat ce măsuri ar putea lua în continuare împotriva lui Trump. Thompson a declarat pentru New York Times, într-un interviu, că nu exclude posibilitatea de a solicita acuzații de sfidare a Congresului împotriva fostului președinte.

Trump a depus vineri o acțiune în instanță pentru a evita să fie nevoit să depună mărturie sau să furnizeze documente în fața comisiei.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *