Trump se pregătește să-și anunțe noua candidatură la prezidențiale?

Fostul președinte Donald Trump le-a sugerat susținătorilor săi, în ajunul alegerilor de marți de la jumătatea mandatului prezidențial american, că ar putea să intre în cursa pentru alegerile din 2024, încă de săptămâna viitoare.

„Voi face un anunț foarte important marți, 15 noiembrie, la Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida”, le-a spus Trump susținătorilor la un miting pentru candidatul la Senat din Ohio, J.D. Vance.

Pe de altă parte, într-un sondaj național și în interviuri, alegătorii din trei state în care se desfășoară scrutinul parțial și-au exprimat îngrijorarea cu privire la vârsta fostului președinte republican, în vârstă de 76 de ani, la personalitatea sa colerică și la capacitatea sa de a concura în 2024.

„Voi face tot ce pot pentru a-l împiedica să candideze. El este un factor de dezbinare. Nu-mi place”, a declarat unul dintre alegători, Gordon Nelson, în vârstă de 77 de ani, care a votat marți la Birmingham, Michigan, un vot exclusiv republican. Nelson a votat pentru Trump de două ori, dar acum îl învinovățește pentru climatul politic tensionat al națiunii și pentru majoritatea democraților în Congres, notează Reuters.

Opinia lui Nelson a fost împărtășită de alți șase alegători republicani din Arizona, Georgia și Michigan, majoritatea dintre ei aducând în discuție nemulțumirea lor față de Trump, fără a fi întrebați.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *