Trump a câștigat lejer caucus-urile din statul Nevada

Fostul preşedinte american Donald Trump a obţinut cu uşurinţă o nouă victorie în reuniunile electorale (caucus-uri) din statul Nevada, informează News.ro.

Miliardarul aproape nu a avut concurenţi în aceste adunări locale, care sunt organizate în şcoli sau gimnazii – o particularitate a sistemului electoral american.

Potrivit primelor rezultate, fostul preşedinte l-a devansat cu mult pe principalul său rival, un om de afaceri din Texas, şi a obţinut delegaţii aflaţi în joc în acest stat.

Acesta este cel de-al doilea scrutin în vederea alegerilor prezidenţiale organizat săptămâna aceasta în Nevada.

Acest stat din vestul Americii a organizat alegeri primare marţi, în care Nikki Haley, singura rivală a lui Donald Trump, nu a reușit să obţină o victorie, în ciuda faptului că Donald Trump nu s-a aflat pe buletinele de vot.

Mai mult, Nikki Haley se află pe un val descendent și pare să sufere o nouă înfrângere și în statul său de origine, Carolina de Sud, la sfârşitul acestei luni – 24 februarie.

Donald Trump a reușit să obțină 26 delegați în Nevada, care vor vota la Convenţia Republicană – din perioada 5-18 iulie, în Wisconsin (nord) – pentru a-l învesti pe candidatul republican în cursa pentru Casa Albă.

În 2020, Biden l-a învins pe Trump în Nevada la o diferenţă de 2,4%.

Dar sondajele preelectorale semnalează acum că este probabilă rejucarea meciului Biden-Trump în acest stat, unde 768.000 de alegători sunt înregistraţi ca nonpartizani. 

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *