Tribunalul UE anulează sancțiunile împotriva a doi oameni de afaceri ruși

Tribunalul General al Uniunii Europene a decis miercuri să anuleze sancțiunile împotriva a doi oameni de afaceri ruși, Petr Aven și Mihail Fridman, care au fost incluși pe lista personalităților sancționate de UE în urma invaziei Rusiei în Ucraina, relatează Agerpres.

Această decizie vine în urma unei investigații care a concluzionat că statele membre UE nu au furnizat suficiente dovezi pentru a justifica includerea lor în lista de sancțiuni. Sancțiunile au fost impuse între februarie 2022 și martie 2023, din cauza presupuselor lor legături cu președintele rus Vladimir Putin și cu invazia din Ucraina.

Potrivit deciziei tribunalului cu sediul la Luxemburg, țările UE nu au reușit să ofere suficiente probe pentru a susține acuzațiile împotriva celor doi oameni de afaceri ruși. Statele membre au susținut că Aven și Fridman, în calitate de acționari ai Alfa Group, un conglomerat care include Alfa Bank, una dintre principalele bănci din Rusia, au oferit sprijin financiar oficialilor ruși implicați în invazia din Ucraina.

Decizia tribunalului UE ridică astfel sancțiunile împotriva celor doi oameni de afaceri ruși, care acum se bucură de dreptul de a-și relua activitățile comerciale și financiare în cadrul Uniunii Europene.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *