Trei nave cu ajutoare umanitare, în drum spre Gaza

Luni dimineață, trei nave încărcate cu sute de tone de ajutoare umanitare sunt așteptate să ajungă în enclava palestiniană a Fâșiei Gaza, conform reprezentanților guvernului cipriot, citați de DPA.

Postul de radio public cipriot a raportat că cargobotul Jennifer, împreună cu remorcherele Open Arms și Ledra Dynamic, se îndreaptă către Gaza.

Cu toate acestea, se anticipează dificultăți în procesul de descărcare, deoarece Fâșia Gaza nu dispune de un port adecvat, iar adâncimea mică a apei în apropierea coastei complică situația.

Aceasta este a doua livrare de ajutor umanitar pe mare din partea Ciprului către Gaza. Cu două săptămâni în urmă, vasul Open Arms a livrat aproximativ 200 de tone de alimente. Ajutoarele au fost asigurate de organizația neguvernamentală World Central Kitchen, iar navele vor urma același plan ca și în precedenta livrare.

Guvernul cipriot așteaptă finalizarea construcției unui doc plutitor de mari dimensiuni în apropierea coastei Fâșiei Gaza, operațiune planificată să fie completată până la jumătatea lunii aprilie.

„Obiectivul este să trimitem o cantitate tot mai mare de bunuri cu fiecare dintre aceste transporturi, dar acest lucru se va întâmpla de îndată ce platforma furnizată de americani este completă”, a declarat ministrul de externe cipriot, Konstantinos Kombos, după plecarea celor trei nave cu ajutoare.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *