Trei adolescenți din Germania, arestați pentru planificarea unui atac terorist

Trei adolescenți din landul Renania de Nord-Westfalia, Germania, au fost arestați sub acuzația de planificare a unui atac terorist de motivație islamistă.

Potrivit AFP și Hotnews, cei trei, două fete în vârstă de 15 și 16 ani și un băiat de 15 ani, au fost reținuți în timpul weekendului de Paștele catolic, iar informația a fost făcută publică vineri de parchetul din Dusseldorf.

Procurorii afirmă că adolescenții au recunoscut intenția lor de a comite un act terorist și că erau pregătiți să acționeze. Arestările vin într-un moment în care Germania se pregătește intens pentru Campionatul European de Fotbal, care debutează pe 14 iunie.

Cu aproximativ 2,7 milioane de suporteri așteptați pe stadioane și alte 12 milioane care se estimează că vor veni să urmărească meciurile în locuri publice ce dețin ecrane mai mari, autoritățile germane iau măsuri sporite de securitate.

„Ne pregătim forțele de securitate pentru acțiuni mai ferme și ne așteptăm la posibile amenințări”, a declarat ministrul de interne, Nancy Faeser. „În timpul turneului, vom avea controale temporare la toate frontierele pentru a preveni intrarea violentă a unor persoane în țară.”

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *