Tragedie la Kiev: Cel mai mare spital de copii a fost lovit de o rachetă rusă

Capitala Ucrainei a fost scena unei tragedii cumplite luni, când cel mai mare spital de copii din Kiev, Spitalul „Ohmatdyt”, a fost grav afectat de un atac cu rachete lansat de Rusia. Bombardamentul a dus la evacuarea rapidă a pacienților, iar presa ucraineană relatează că mai mulți oameni, inclusiv copii, sunt prinși sub dărâmături.

Potrivit informațiilor furnizate de Ministerul de Interne din Kiev, atacul a făcut parte dintr-o serie extinsă de bombardamente cu rachete asupra capitalei ucrainene și altor orașe importante, printre care Dnipro, Krivoi Rog, Sloviansk și Kramatorsk. Bilanțul preliminar indică cel puțin 20 de morți și peste 50 de răniți în întreaga țară.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a condamnat vehement atacurile, afirmând că peste 40 de rachete au fost lansate asupra mai multor orașe ucrainene, vizând în mod deliberat zone rezidențiale și infrastructura critică.

Autoritățile ucrainene continuă operațiunile de salvare pentru a scoate supraviețuitorii de sub dărâmături, în timp ce apărarea antiaeriană a fost activată în capitală pentru a contracara atacurile rusești.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a caracterizat atacul drept unul dintre cele mai grave din ultimii doi ani de invazie rusă în Ucraina, subliniind necesitatea unei reacții internaționale ferme împotriva agresiunii continue.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *