Tragedie în Ecuador: Candidat la președinție, asasinat în plină stradă

Într-un eveniment șocant ce a zguduit Ecuadorul, un candidat la viitoarele alegeri prezidențiale a fost împușcat mortal în timpul unui miting electoral. Fernando Villavicencio, un membru al Adunării Naționale a țării, a fost ucis în mod tragic în capitala Quito în timp ce părăsea evenimentul. Asasinatul a avut loc într-un context în care tema criminalității organizate din Ecuador a fost subiectul central al dezbaterilor în campania electorală.

Ecuadorul a fost martorul creșterii puterii cartelurilor de droguri în ultimii cinci ani, transformând țara într-un teritoriu dominat de infracționalitate și violență. Statisticile sunt alarmante, cu peste 4.500 de crime înregistrate doar în ultimul an și peste 200 de tone de cocaină sechestrate. Ecuadorul a devenit un punct de tranzit pentru drogurile ce ajung, în cele din urmă, în Europa. Această problemă de securitate și trafic de droguri a dominat agenda națională, îngrijorându-i pe cetățeni și lăsând o amprentă puternică asupra alegerilor prezidențiale iminente.

Asasinarea lui Fernando Villavicencio a generat o reacție imediată din partea autorităților. Șase persoane au fost arestate sub suspiciunea de a fi implicate în asasinatul candidatului. Operațiunile de capturare au avut loc în cartierele Conocoto și San Bartolo din Quito, conform informațiilor furnizate de Parchetul ecuadorian. În același timp, autoritățile au ridicat corpul lui Villavicencio din centrul medical unde a fost transportat după atac și transferat mai apoi la morgă pentru autopsie.

Fernando Villavicencio, în vârstă de 59 de ani, era un candidat de centru în cursa electorală, clasându-se pe locul al doilea în sondaje, cu aproximativ 13% din intențiile de vot. Avocata Luisa Gonzalez, susținută de fostul președinte Rafael Correa, conducea sondajele cu 26,6% din intențiile de vot.

De asemenea, actualul preşedinte al Ecuadorului, Guillermo Lasso, a decretat joi stare de urgenţă la nivel naţional pentru 60 de zile.

Facebook

Comentarii

50 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *