Tragedia niponă continuă: Accident între două avioane, după cutremurele mortale

Cinci dintre cei şase ocupanţi ai unui avion al Gărzii de Coastă japoneze au murit, după ce aeronava lor s-a ciocnit marţi cu un avion de pasageri al companiei Japan Airlines, la sol, pe Aeroportul Haneda din Tokyo, a anunţat ministrul japonez al Transporturilor, Tetsuo Saito, potrivit AFP şi DPA, preluate de Agerpres.

Pilotul a reuşit să scape, fiind grav rănit, dar celelalte cinci persoane aflate la bord au murit, a spus oficialul nipon.

În același timp, toţi cei 367 de pasageri şi 12 membri ai echipajului aeronavei Japan Airlines au reuşit să se evacueze „în siguranţă” din aeronavă, a adăugat ministrul. La bordul zborului Japan Airlines (JAL) erau opt copii cu vârsta sub 2 ani.

Imagini în direct difuzate de postul public de televiziune NHK au arătat cum aeronava civilă a izbucnit în flăcări, în timp ce derapa pe pistă, iar echipele de pompieri au încercat rapid să stingă focul.

Conform postului de televiziune TBS, aeronava Gărzii de Coastă, care se pregătea de decolare, urma să transporte ajutoare spre coasta de vest a ţării, unde cel puţin 48 de persoane au murit în urma seriei de cutremure începând din ziua de Anul Nou.

Accidentele în care sunt implicate avioane de linie sunt extrem de rare în Japonia. Cel mai grav dintre acestea a avut loc în 1985, când un avion Japan Airlines s-a prăbuşit între Tokyo şi Osaka, omorând 520 de persoane, unul dintre cele mai grave dezastre aeriene din lume.

Facebook

Comentarii

179 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *