TotalEnergies susține că nu livrează combustibil pentru avioane rusești

TotalEnergies, sub tirul criticilor după un raport de la începutul acestei săptămâni, potrivit căruia ar fi furnizat combustibil pentru avioane armatei ruse, a reiterat vineri că nu este cazul, adăugând că va încerca să pună capăt acestei „controverse”.

Într-o declarație, compania a precizat că i-a cerut partenerului său rus Novatek claritate cu privire la condensatul produs de întreprinderile lor comune.

TotalEnergies neagă faptul că a furnizat combustibil pentru ruși

„Gama de produse derivate în timpul procesării la complexul Ust-Luga include combustibil pentru avioane (Jet A-1) care este exportat exclusiv în afara Rusiei, și nici măcar nu are certificare pentru a fi vândut în interiorul țării. Prin urmare, este clar că publicațiile din mass-media și apelurile de investigare a activităților TotalEnergies în cadrul companiilor noastre comune nu au absolut nicio bază în realitate.”, a declarat TotalEnergies, citând răspunsul Novatek.

Între timp, președinții comisiilor pentru afaceri externe din șapte state membre ale UE au emis o declarație comună în care solicită noi sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv limitarea vizelor turistice pentru ruși. Declarația a fost semnată de președinții comisiilor parlamentare din Estonia, Letonia, Lituania, Finlanda, Polonia, Republica Cehă și Danemarca.

Astfel, oficialii europeni solicită comunității euro-atlantice și partenerilor săi să consolideze și să pună în aplicare de urgență sancțiuni cuprinzătoare împotriva Federației Ruse pentru a opri capacitatea armatei ruse de a-și continua agresiunea militară în Ucraina. 

În urmă cu câteva zile, cele șase reactoare ale centralei nucleare Zaporizhzhia din sudul Ucrainei au fost deconectate de la rețeaua electrică ucraineană, a declarat compania nucleară de stat Energoatom. Acest lucru s-a întâmplat din cauza incendiilor din apropiere, care ar fi fost provocate de bombardamente, au dus la deconectarea centralei.

Cu toate acestea, compania a precizat că în prezent nu există probleme cu utilajele centralei sau cu sistemele sale de siguranță. Energoatom a precizat că energia electrică pentru nevoile proprii ale centralei este în prezent furnizată printr-o linie de alimentare de la sistemul de electricitate din Ucraina și că se lucrează în prezent la restabilirea conexiunii la rețea pentru cele două reactoare funcționale ale centralei.

Facebook

Comentarii

Un răspuns

  1. Wow, incredible blog structure! How lengthy have you been blogging for?
    you make running a blog look easy. The overall glance of your site is wonderful,
    as neatly as the content material! You can see similar here
    najlepszy sklep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *