Tot mai multe „secții de poliție” chineze, ilegale, descoperite în Europa

Guvernul britanic își va intensifica activitatea pentru a preveni „represiunea transnațională”, în timp ce poliția va investiga rapoartele privind existența unor „secții de poliție” chinezești nedeclarate în întreaga țară, a spus ministrul britanic al securității.

Trei „secții de poliție” chinezești doar în Marea Britanie

Guvernul chinez ar fi înființat „secții de poliție” nedeclarate în trei locații din Marea Britanie – două în Londra, în Hendon și Croydon, și una în Glasgow – pentru a hărțui disidenții politici. Beijingul ar fi înființat, de asemenea, centre similare în alte țări europene, inclusiv în Irlanda și Olanda.

Luând cuvântul marți în Camera Comunelor, ministrul Securității, Tom Tugendhat, a declarat că astfel de activități „trebuie să fie oprite”, subliniind că ar fi „inacceptabil” ca un guvern străin să încerce să opereze un aparat de securitate pe teritoriul Regatului Unit.

Rapoartele privind secțiile de poliție nedeclarate din Regatul Unit sunt, desigur, extrem de îngrijorătoare și vor fi luate foarte în serios. Orice țară străină care operează pe teritoriul Regatului Unit trebuie să respecte legislația britanică. Orice tentativă de repatriere ilegală a oricărei persoane nu va fi tolerată.”, a declarat acesta.

Oficialii chinezi nu au negat existența unor astfel de facilități, dar spun că acestea există doar pentru a oferi servicii birocratice cetățenilor chinezi și nu implică alte operațiuni.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *