Doi români în topul chiulangiilor din Parlamentul European

Publicația Politico a realizat o analiză detaliată a activității europarlamentarilor și a conturat 16 topuri care dezvăluie diferite aspecte interesante despre aceștia. Printre acestea se numără un clasament al europarlamentarilor care au lipsit cel mai mult de la voturi.

În topul absenților conduce Ioannis Lagos, 51 de ani, care a lipsit de la o mare majoritate a voturilor (62%). Motivul acestei absențe? Lagos se află în închisoare, după ce a fost condamnat în 2020 la 13 ani de detenție pentru conducerea organizației de extremă dreaptă, Zorii Aurii.

Arestat în aprilie 2021, după ce imunitatea sa parlamentară a fost ridicată, Lagos își ispășește pedeapsa într-o închisoare din Grecia.

În clasamentul absenților, eurodeputatul PSD Claudiu Manda ocupă locul secund, cu un procent de 43% absențe la voturi, urmat de Rareș Bogdan, din partea PNL, care se plasează pe locul cinci, liberalul lipsind de la aproape 33% din voturi.

Alți europarlamentari, cum ar fi Eva Kaili și Marc Tarabella, au fost reținuți în cadrul investigației Qatargate, lipsind astfel de la câteva voturi importante. De asemenea, deputatul italian Andrea Cozzolino a fost pus sub arest la domiciliu în Italia, în aceeași anchetă.

Topul invizibililor și al singuraticilor

În categoria „invizibililor” se află eurodeputatul PSD Adrian-Dragoș Benea, care nu a elaborat niciun proiect de lege și a adresat doar două întrebări Comisiei Europene.

Pe de altă parte, eurodeputatul PNL Daniel Buda se distinge ca fiind al doilea în topul „lupilor singuratici”, cu peste 4.700 de amendamente depuse de unul singur.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *