Több mint 22 ezren haltak meg és több tízezren megsérültek Gázában

A Hamász-kormány egészségügyi minisztériuma kedden nyilvánosságra hozta a Gázai övezet tragikus halálos áldozatainak számát, mondván, hogy a háború 2023. október 7-i kezdete óta az izraeli katonai műveletek során 22 185 ember vesztette életét. Az elmúlt 24 órában 207 ember halt meg. megölték, így a teljes összeg erre a riasztó számra nőtt. Ezenkívül 57 035 ember sérült meg a konfliktusokban.

Ezekkel az eseményekkel összefüggésben az izraeli hadsereg kedden bejelentette, hogy vizsgálatot indít egy olyan incidens ügyében, amelyben egy izraeli katonát gyanúsítanak egy, a Gázai övezetben fogva tartott palesztin meggyilkolásával. A „terrorista gyanúsítottnak” titulált palesztint először letartóztatták és kihallgatták. Az izraeli hadsereg sajtóközleménye szerint a felelős katona tüzet nyitott volna rá, ami a halálát okozta volna.

Válaszul a Hamász iszlamista mozgalom december 24-én nemzetközi vizsgálatot kért az izraeli hadsereg által Gázában végrehajtott „rövid kivégzések” ügyében. A Hamasz azt állítja, hogy legalább 137 dokumentált eset van ezzel kapcsolatban.

A két fél közötti feszültség a jelek szerint aggasztó szintre emelkedik, és egyre növekszik a békés megoldásra és a pártatlan kivizsgálásra irányuló igény, mind nemzetközileg, mind a konfliktus által érintett helyi közösségeken belül.

Facebook

Comentarii

53 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *