Tinerii europeni, gata de sacrificii pentru a proteja mediul

Tinerele generații din Europa sunt pregătite să facă sacrificii pentru a contracara criza climatică, arată un sondaj efectuat în șapte țări europene. Conform acestui sondaj realizat de YouGov pentru ziarul britanic „The Guardian,” tinerii cu vârste între 18 și 34 de ani sunt mai hotărâți decât generațiile anterioare să adopte schimbări semnificative în stilul lor de viață pentru a proteja mediul înconjurător.

Sondajul, efectuat în august în Marea Britanie, Danemarca, Franța, Germania, Italia, Spania și Suedia, arată că tinerii sunt dispuși să aibă mai puțini copii, să renunțe la vehiculele cu emisii poluante, să opteze pentru mașini electrice și chiar să adopte o dietă vegană pentru a limita impactul asupra planetei.

Cu toate acestea, preocupările economice îi îngrijorează, deoarece 43% dintre tinerii cu vârste între 18 și 24 de ani cred că aceste schimbări ar putea întârzia planurile lor de a întemeia o familie. De asemenea, 56% se tem că nu își vor putea permite să cumpere o casă în următorul deceniu.

Sondajul relevă că tinerii sunt mai dispuși să renunțe la mașini în favoarea mersului pe jos, bicicletei sau transportului public. De asemenea, ei sunt mai predispuși să plătească mai mult pentru călătoriile cu avionul și să cumpere haine second-hand.

Sondajul indică, de asemenea, că tinerii susțin măsuri guvernamentale radicale pentru combaterea schimbărilor climatice, precum limitarea consumului de carne și produse lactate și impunerea unei taxe mai mari pe combustibil.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *