Timbre cu România/NATO – 20 de ani

Romfilatelia va introduce în circulaţie vineri emisiunea de mărci poştale intitulată „20 de ani de la aderarea României la NATO” pentru a marca aniversarea a două decenii de la aderarea ţării noastre la Alianţa Nord-Atlantică.

Potrivit unui comunicat al Romfilatelia, transmis AGERPRES, emisiunea, alcătuită din două mărci poştale (cu valorile nominale de 5 lei şi 13 lei) şi un plic prima zi, prezintă în imaginile grafice simbolurile NATO, alături de drapelul României.

Aderarea României la NATO, la 29 martie 2004, a marcat un moment crucial în istoria contemporană a ţării.

„Acest succes major de politică externă a reprezentat confirmarea angajamentului nostru faţă de valorile Alianţei şi a fost rezultatul unui proces de reforme cuprinzătoare. Susţinerea covârşitoare a opiniei publice şi a clasei politice a făcut ca obiectivul aderării la NATO să fie o preocupare constantă a administraţiilor care s-au succedat după restaurarea democraţiei. Succesul României a fost şi un moment esenţial în consolidarea stabilităţii şi securităţii europene”, precizează comunicatul citat.

Emisiunea va fi disponibilă de vineri în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online, la adresa http://romfilatelia.ro/store/.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *