Tîlvăr, la Toledo: Spania – rol substanțial în asigurarea securității pe flancul estic al NATO

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, participă, astăzi, la reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale UE, care se desfășoară la Toledo, Spania. În marja reuniunii, ministrul român a avut o întrevedere cu omologul spaniol, Margarita Robles.

Ministrul român a declarat, după întrevedere, că Spania are un rol substanţial în asigurarea securităţii pe flancul estic al NATO, potrivit unui comunicat al MApN.

”În contextul activităţilor de vigilenţă sporită, contribuţia Spaniei la eforturile colective în regiune cuprinde, printre altele, dislocarea în România a unui radar de supraveghere aeriană, participarea la misiunea de poliţie aeriană întărită în 2021 şi 2023, precum şi decizia recentă de participare cu aproximativ 230 de militari la Grupul de Luptă pentru Apărare Colectivă din România, condus de Franţa şi dislocat la Cincu”, a precizat ministrul român.

În cadrul discuţiilor, cei doi oficiali au abordat, de asemenea, şi subiecte referitoare la priorităţile preşedinţiei spaniole la Consiliul UE, precum și situaţia de securitate de pe flancul estic al NATO şi din regiunea Mării Negre.

În context, ministrul român, Angel Tîlvăr, a evidenţiat că unitatea europeană şi aliată este importantă, pentru a depăşi crizele multiple care domină mediul internaţional.

În altă ordine de idei, Spania – care deține președinția rotativă a UE – s-a angajat că va pune în discuție aderarea României la spațiul Schengen, pe mandatul său. Următorul Consiliu JAI (Justiție și Afaceri Interne) este așteptat în această toamnă.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *