Tiltakozás Jeruzsálemben, miután Netanjahu miniszterelnök elutasította a Hamász feltételeit

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök határozottan elutasította a Hamász palesztin szervezet által a háború befejezésére és az izraeli túszok szabadon bocsátására szabott feltételeket. Cézáreai rezidenciája előtt két napig tartó tiltakozás után a túszok családjai Jeruzsálembe költöztek, folytatva demonstrációjukat.

Ion Șiubea, a Radio Romania News riportere arról számol be, hogy a Gázai övezetben a túszok családjai tüntettek a miniszterelnöki rezidencia előtt az ország fővárosában, és követelték tagjaik szabadon bocsátását. A tiltakozás azután eszkalálódott, hogy Netanjahu elutasította a Hamász tegnap este kiadott nyilatkozatában rögzített feltételeket.

A Hamász olyan feltételeket fogalmazott meg, amelyek között szerepel a háború befejezése, az izraeli csapatok kivonása a Gázai övezetből, a palesztin foglyok szabadon bocsátása az izraeli börtönökből és a Gázai övezet feletti szuverenitás fenntartása. Bár az Egyesült Államok, Egyiptom és Katar nyomást gyakorolt ​​a tárgyalások folytatására, a „Street Journal” szerint még egyik fél sem fogadta el a javasolt feltételeket.

A helyzet továbbra is diplomáciai patthelyzetben van, és a túszok családjai továbbra is hallatják hangjukat, sürgős megoldásokat és fogságban lévő szeretteik szabadon bocsátását követelik.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *