TikTok lansează noi măsuri de securitate, pentru a respinge interdicțiile europene

TikTok și-a lansat contraofensiva europeană pentru a liniști temerile politicienilor cu privire la supravegherea chineză.

La două săptămâni după ce instituțiile Uniunii Europene au introdus o interdicție a aplicației pe dispozitivele oficialilor din cauza preocupărilor legate de securitatea datelor, platforma de socializare a anunțat miercuri un plan de protejare a datelor europenilor de sub incidența guvernului chinez.

Planul, o încercare de a evita mai multe restricții privind utilizarea aplicației sale, se axează pe păstrarea datelor utilizatorilor europeni pe serverele din Europa și pe permiterea unui acces extins la o companie europeană de securitate pentru a verifica controalele de securitate cibernetică și de protecție a datelor.

„Acest proces este acolo pentru a asigura un nivel de suveranitate a datelor care credem că depășește ceea ce a făcut orice companie și, de fapt, credem că ceea ce oricare dintre colegii noștri a spus că este posibil”, a declarat Theo Bertram, vicepreședinte al Europe’s Vice President for Government Relations and Public Policy.

TikTok îl numește „Project Clover”, o aluzie la planul său de a procesa datele europene în Irlanda și o analogie cu „Project Texas”, care a promis controale similare legislatorilor americani în 2020. Consilierul general al companiei, Erich Andersen, face un tur al capitalelor cheie pentru a transmite personal acest mesaj factorilor de decizie politică. Acesta a călătorit la Londra și Bruxelles în această săptămână și va vizita Haga și Paris în perioada următoare.

O preocupare a oficialilor europeni din domeniul securității este riscul ca datele TikTok despre utilizatorii săi să ajungă în China sau să fie accesate de autoritățile chineze. TikTok este deținută de compania ByteDance, cu sediul la Beijing, care face obiectul legislației chineze în materie de securitate care ar putea-o obliga să coopereze cu statul chinez în cazul cererilor de acces la date. TikTok afirmă că nu a furnizat niciodată date guvernului chinez.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *