TikTok intensifică eforturile împotriva dezinformării, după atacurile Hamas

Aplicaţia de conținut video, TikTok, a anunțat duminică că a demarat acțiuni pentru a combate răspândirea urii și dezinformării pe platformă, după atacul grupării islamiste palestiniene Hamas asupra Israelului.

Inițiativa a fost dezvăluită după ce comisarul UE pentru industrie, Thierry Breton, a acordat companiei chinezești ByteDance, deținătoarea TikTok, un termen de 24 de ore pentru a prezenta măsurile luate pentru a contracara dezinformarea legată de conflictul din Orientul Mijlociu.

Într-un comunicat, TikTok a enumerat acțiunile pe care le-a întreprins în această privință, însă nu a dezvăluit detalii cu privire la răspunsul acordat lui Breton. Platforma a subliniat angajamentul său împotriva terorismului și și-a exprimat șocul cu privire la actele de teroare din Israel și la criza umanitară din Gaza.

TikTok, deținută de firma chineză ByteDance, a declarat că a creat un centru de comandă, a îmbunătățit sistemele sale automate de detectare pentru eliminarea conținutului grafic și violent și a adăugat mai mulți moderatori vorbitori de limbă arabă și ebraică.

De asemenea, platforma a eliminat conținutul care ataca, batjocorea victimele violenței sau incita la violență. Nu în ultimul rând, au fost impuse restricții privind eligibilitatea pentru funcția de difuzare în direct, iar TikTok a cooperat cu agențiile de aplicare a legii și a interacționat cu experți în domeniul securității și dezinformării.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *