Comisar european: ”România are capacitatea de a contribui semnificativ la sectorul de apărare al Europei”

Miercuri, la București, comisarul UE pentru Piața Internă, Thierry Breton, a declarat că România este capabilă să joace un rol mai important în industria de apărare a Europei.

Breton a declarat presei: „Am identificat 15 întreprinderi din 11 state europene diferite, care pot răspunde acestei nevoi de capacitate extinsă de a produce ceea ce este necesar. România este una dintre aceste țări”.

„Am încredere că România va putea juca un rol și mai important în industria de apărare. Și când o țară cheltuie mai mult de 2% din PIB, aceasta este diferența: îți protejezi țara, dar protejezi și continentul european și pentru asta vă mulțumesc”, a subliniat Breton.

De asemenea, comisarul francez a reafirmat hotărârea UE de a ajuta guvernul ucrainean și de a furniza arme și resurse la cererea acestuia, în timp ce premierul Nicolae Ciucă a reafirmat sprijinul României pentru consolidarea capacităților de apărare ale blocului.

Breton a vizitat Uzina Mecanică Plopeni si Uzina de Produse Speciale Dragomirești, ambele subsidiare ale Romarm, compania naționala din industria de apărare, la invitația lui Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *