The Washington Post: SUA au avertizat Moscova cu țintă precisă – Crocus City Hall

SUA au anunțat Moscova că un atac terorist ar putea avea loc chiar la sala de concerte Crocus City Hall, dezvăluire The Washington Post, citat de HotNews.ro.

Alerta americanilor ar fi venit cu două săptămâni înainte de a se produce masacrul, în care au murit 144 de persoane. Indicația ar fi fost extrem de precisă – un lucru necunoscut până acum – ceea ce contrazice mesajele Rusiei conform cărora avertismentul transmis de SUA ar fi fost prea vag și, de aceea, nu a fost luat în considerare.

Oficiali americani, care și-au păstrat anonimatul, susțin că SUA a ales să prevină Moscova, deși este un stat adversar, deoarece informațiile sale spuneau că un atac terorist iminent viza mulțimi mari de oameni, ceea ce ar fi reprezentat un potențial pericol și pentru americanii din Rusia.

De altfel, pe data de 7 martie, Ambasada SUA a anunțat public că „monitorizează rapoartele conform cărora extremiștii au planuri iminente de a viza adunări mari în Moscova, inclusiv concerte” și a sfătuit cetățenii americani „să evite adunările mari în următoarele 48 de ore”.

Statele Unite au împărtășit informațiile cu Rusia cu o zi înainte de acest avertisment public, potrivit unor persoane familiarizate cu această chestiune. Ca urmare, la o zi după ce Moscova a primit aceste informații, FSB-ul rus a anunțat că a împiedicat un atac al organizației teroriste asupra unei sinagogi din Moscova.

Washington Post se întreabă însă acum de ce, în ciuda acestor avertismente precise, securitatea nu a fost sporită la Crocus City Hall.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *