Costul războiului: Peste 500.000 de ruși invalizi

Deși Kremlinul nu spune oficial câți soldați mor pe front și câți se întorc răniți, se pare că este vorba de un număr foarte mare. Analizând datele statistice oficiale ale țării, s-a putut observa că există multe persoane cu vârste între 31 și 59 de ani care au fost declarate ca invalide în Rusia, beneficiind de asistență socială.

Informația a plecat de la un oficial al NATO și a fost împărtășită joi la Bruxelles, când alianța și-a sărbătorit cea de-a 75-a aniversare, scrie publicația britanică „The Times”, preluată de G4Media.

Ar fi vorba de o creștere de 30% a numărului de bărbați invalizi, în anul de după invazia rusească. „Doar conform statisticilor rusești privind pensiile, doar din 2022 până în 2023, numărul bărbaților cu vârste cuprinse între 31 și 59 de ani cu dizabilități a crescut cu 30% sau cu 507.000”, a declarat un oficial de rang înalt al NATO, citat de The Times.

Potrivit unei legi aprobate de parlamentul rus, bărbații care și-au încheiat serviciul obligatoriu pot fi rechemați în armată până la vârsta de 55 de ani.

Estimările organizațiilor media rusești independente și ale Pentagonului estimează că numărul morților de pe frontul rusesc s-ar situa între 66.000 și 88.000 de oameni. Numărul răniților ar fi mult mai mare.

Informația NATO mai susține și că atacurile aeriene ale Ucrainei au afectat capacitățile de rafinare a petrolului rusesc în proporție de 10%.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *