Teodosie Petrescu érsek ellen befolyásvásárlás miatt eljárás indult

Az Országos Korrupcióellenes Főigazgatóság a mai napon bejelentette, hogy a Konstancai Területi Szolgálat ügyészei befolyásvásárlás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítottak nyomozást Őkegyelme Teodosie Petrescu tomiszi érsek ellen. Az ügyet a Recorder újságírói széles körben nyilvánosságra hozott vizsgálat nyomán kezdeményezték.

Az ügyészség tájékoztatása szerint ez év júliusában Teodosie Petrescu állítólag alkut kötött egy üzletemberrel, és 160 ezer lejt ígért neki, ami az összesen 800 ezer lej 20%-át jelenti. Ez a Kultuszért Felelős Államtitkárságon belüli döntési joggal rendelkező tisztviselők befolyásolásának díjazása lett volna, annak érdekében, hogy megszerezzék a megfelelő összeget a tomiszi főegyházmegye számára. A forrás szerint ezen a megbeszélésen egy másik gyanúsított is részt vett volna, aki a tranzakció részleteinek egyeztetéséért felelt volna az üzletemberrel.

A DNS-vizsgálatot a Recorder újságírói által készített oknyomozó riport indította el, egy online kiadvány, amely egy volt pap, állítólagos üzletember által rejtett kamerával forgatott dokumentumfilmet mutatott be.

A rejtett kamerás felvételeken a hamis üzletember azt javasolta Őszentségének Theodosiusnak, hogy segítse elő a 800 000 lejes összeg megszerzését a Kultuszért Felelős Államtitkárságtól, 20%-os jutalék fejében. A képeken Teodosie Petrescu elfogadja a tranzakciót, kijelentve, hogy ez „isteni áldás számunkra”. Ezt követően az érsek felveszi vele a kapcsolatot tanácsadójával, hogy megállapítsák a részleteket, beleértve a jutalékok kifizetésének módját is.

A Theodosius Őszentsége elleni vádak reakciókat váltottak ki a civil társadalomból és a közvéleményből, akik a teljes vizsgálatot és a bíróság ítéletét várják, hogy döntsenek ebben a rendkívül kényes ügyben.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *