Temperaturi-record în Italia: 48,2 grade Celsius în Sardinia

Temperaturi record pentru luna iulie sunt raportate, în aceste zile, în Grecia, Spania şi Italia. În urmă cu câteva zile, meteorologii au prezis că temperaturile din zona Siciliei şi Sardiniei ar putea atinge un record de 48 de grade Celsius. Iar acest lucru s-a întâmplat ieri: în Jerzu şi Lotzorai din insula Sardinia, termometrele au indicat 48,2 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură continuă astăzi și mâine și ar trebui să se diminueze treptat începând de joi, când temperatura aerului va scădea uşor.

De joi, valul de căldură care a pus stăpânire pe continentul european se va limita ceva mai mult la partea de sud-est a Europei, dar temperaturile maxime vor fi în continuare mult peste 35 de grade Celsius.

În Grecia, unde incendii forestiere de proporţii mistuiesc în aceste zile insulele Rhodos, Corfu şi Evia, a fost înregistrat cel mai lung val de căldură din istoria ţării, deoarece a durat mai bine de 11 zile şi, potrivit previziunilor, ar trebui să se mențină 17 zile.

În această țară, un val de căldură este definit ca o perioadă în care temperatura ajunge sau depăşeşte 39 de grade Celsius. În acest weekend sunt aşteptate temperaturi de până la 45 de grade Celsius.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *