Temerile privind răspândirea Covid-19 cresc în rândul chinezilor

În timp ce mulți chinezi au îmbrățișat joi noile măsuri relaxate, după ce s-a renunțat la politica dură „zero-COVID”, a crescut îngrijorarea că virusul, care a fost ținut în mare parte sub control, ar putea în curând să se dezlănțuie.

După trei ani de pandemie, mulți cetățeni din China au așteptat cu nerăbdare ca Beijingul să înceapă să își alinieze măsurile rigide de prevenire a virusului cu restul lumii, care s-a deschis în mare parte în efortul de a trăi cu boala. Aceste frustrări s-au transformat în proteste de amploare luna trecută, cea mai mare manifestare de nemulțumire publică de la venirea la putere a președintelui Xi Jinping în 2012.

Unele orașe și regiuni au început să relaxeze controalele COVID, în mișcări care au anunțat o relaxare a regulilor la nivel național, dezvăluită miercuri de Comisia Națională de Sănătate. NHC a declarat că persoanele infectate cu simptome ușoare pot acum să stea în carantină la domiciliu și a renunțat la necesitatea de a efectua teste și verificări ale stării de sănătate pe aplicațiile mobile pentru o serie de activități, inclusiv pentru a călători în țară.

Cetățenii chinezi, îngrijorați de răspândirea coronaviruslui odată cu relaxarea măsurilor anti-Covid

Cu toate acestea, mulți sunt îngrijorați de faptul că vor crește cazurile de Covid-19. „COVID nu mai este atât de „înfiorător” acum, dar este contagios încă și va face rău”, a afirmat o postare pe platforma Weibo. „Frica adusă în inima noastră nu poate fi ușor de risipit”. Unii producători și restaurante dornici să rămână deschise în China preferă să dea dovadă de prudență, menținând restricțiile COVID-19 până când vor avea o imagine mai clară a modului în care locurile de muncă vor fi afectate de relaxarea măsurilor stricte.

China a raportat 21.439 de noi infecții locale cu COVID-19 la 7 decembrie, în ușoară scădere față de ziua precedentă și sub vârful de 40.052 de cazuri înregistrat la 27 noiembrie.

Facebook

Comentarii

51 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *