Telenovela ”Independenta de la Europarlamentare”, la final. Continuă bâjbâiala pentru București

Ramona Chiriac va deschide lista la euparlamentare din partea alianţei PSD-PNL, a decis luni coaliţia de guvernare. În privinţa candidaturii pentru Primăria Capitalei, coaliţia analizează încă toate variantele, inclusiv candidaţi separaţi PNL şi PSD, într-un context în care Firea joacă în forță, iar Piedone negociază locuri în Parlamentul European, respectiv în cel de la București pentru copiii săi.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu a declarat, la Antena 3, că decizia coaliţiei este ca Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, să fie prima pe lista comună PSD-PNL la europarlamentare, ca independentă. ”A fost de acord cu propunerea noastră”, a precizat Romașcanu despre opțiunea fostei diplomate, cvasi-necunoscută pentru publicul larg.

”Firea este cea mai calificată”

În privinţa candidatului la Capitală, cele două partide nu au ajuns la un acord şi se ia în calcul inclusiv ca fiecare partid să meargă cu candidatul său în alegeri. 

”Din păcate, nu reușim să tractăm electoratul celuilalt partener către un candidat unic și lucrul ăsta face să ne gândim foarte serios să mergem cu candidați separați”, a recunoscut Romașcanu, la Digi24.

Întrebat dacă PSD o va susține pe Firea, oficialul PSD a răspuns: „Pentru PSD, Gabriela Firea este numele care se califică în această situație”. „Dacă mergem fiecare cu candidatul propriu, probabil că Firea este cea mai calificată să ocupe această poziție”, a adăugat el.

Nesătulul Piedone își vrea fata europarlamentar

Luni, Gabriela Firea a transmis public că ar putea candida la primărie chiar și dacă nu e propusă de PSD și a declarat că a luat „decizia să nu-i dezamăgească pe cetățeni”.

blank

Sub semnul incertitudinii stă și candidatura lui Cristian Piedone Popescu. “Domnul Piedone a ținut morțiș să-și pună fiica pe un loc eligibil pe listele PSD pentru europarlamentare după ce reușise să-și impună fiul pe listele pentru Senat ale PSD, la Suceava. Însă i s-a spus că este prea mult totuși”, au declarat pentru Newsweek România surse politice.

Într-un mesaj bizar publicat marți dimineață pe Facebook, Piedone se descrie astfel: ”Sunt lupul bunic, biologic dator să-mi apăr haita și specia de toți inamicii pădurii!” Și adaugă: ”Când neoamenii m-au închis și m-au trimis nevinovat la zoo vreme de un an și-o lună, oamenii m-au judecat, m-au absolvit de orice vină și m-au eliberat în haita mea divină!”.

Ștefan Jianu

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *