Țările G7 iau în considerare interzicerea aproape totală a exporturilor către Rusia

Grupul celor Șapte (G7) ia în considerare o interdicție aproape totală a exporturilor către Rusia, a anunțat vineri agenția de presă Kyodo, citând surse guvernamentale japoneze.

Joi, Bloomberg News a relatat, de asemenea, că Statele Unite și aliații Ucrainei iau în considerare „o interdicție totală a majorității exporturilor către Rusia”. Raportul respectiv a precizat că oficialii din țările G7 discută această idee înainte de o reuniune la nivel înalt care va avea loc luna viitoare în Japonia.

Întrebat despre raportul Bloomberg, secretarul-șef al cabinetului japonez, Hirokazu Matsuno, a declarat că guvernul era la curent cu acesta, dar că se abține să comenteze schimburile dintre țările G7 și alte națiuni cu opinii similare cu privire la posibile sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei.

„Ceea ce este important pentru a pune capăt agresiunii rusești cât mai curând posibil este ca G7 să rămână unit pentru sancțiuni severe împotriva Rusiei și pentru un sprijin puternic pentru Ucraina”, a declarat acesta în cadrul unei conferințe de presă.

Facebook

Comentarii

72 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *