Tarife la roaming mai mici între Uniunea Europeană și Republica Moldova

Comisia Europeană a salutat Declarația comună făcută de operatorii de telecomunicații din UE și Republica Moldova privind reducerea tarifelor la roaming. Acest acord, facilitat de Comisie și autoritățile moldovenești, va avea implicații pozitive pentru cetățenii și întreprinderile din statele membre UE, Spațiul Economic European (SEE) și Republica Moldova.

Ca urmare a acestei Declarații, persoanele care călătoresc între UE și Moldova vor avea parte, în curând, de taxe mai mici pentru apeluri, date mobile și mesaje text. Această dezvoltare va facilita conectarea oamenilor cu cei dragi pe durata călătoriilor, în timp ce companiile vor beneficia de costuri reduse.

Începând cu 1 ianuarie 2024, cetățenii vor începe să beneficieze de angajamentele evidențiate în Declarație. Acestea includ oferte de roaming la prețuri accesibile, un plafon de preț de vânzare cu amănuntul convenit, care urmează să fie anunțat până la 1 octombrie 2023 și o reevaluare a acordurilor de roaming angro pentru a se asigura că serviciile sunt furnizate sub plafonul de vânzare convenit.

Declarația reprezintă un angajament voluntar al operatorilor de telefonie mobilă de a oferi tarife mai mici de roaming cetățenilor și întreprinderilor din UE/SEE și Republica Moldova.

Declarația va rămâne în vigoare până la 31 decembrie 2025, cu posibilitatea de reînnoire. Totodată aceasta rămâne deschisă, iar orice operator se poate alătura acestei inițiative în orice moment.

Facebook

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *