Tancuri britanice, livrate în curând Kievului

Militarii ucraineni şi-au terminat instruirea în Regatul Unit pentru a conduce cele 14 tancuri Challenger 2 furnizate de Londra Kievului, deschizând calea apropiatei livrări a acestor echipamente, a anunţat luni Ministerul Apărării britanic, citat de AFP, potrivit Agerpres.

Antrenamentul lor a început cu puţin timp după anunţarea, la începutul lunii ianuarie, a furnizării acestor tancuri de către Marea Britanie. „Regatul Unit trimite tancuri Challenger 2, care vor fi în curând la dispoziţia forţelor armate” ucrainene, a indicat luni un comunicat al Ministerului britanic al Apărării.

Londra evocase anterior o livrare a acestor tancuri în martie.

Militarii ucraineni astfel instruiţi, al căror număr nu a fost precizat, revin în ţara lor echipaţi mai bine, a declarat ministrul britanic al apărării Ben Wallace.

„Continuăm să fim alături de ei şi să facem tot ce putem pentru a susţine Ucraina atât timp cât va trebui”, a adăugat el într-un comunicat.

Susţinătoarea Ucrainei încă din primul moment, Marea Britanie a anunţat la sfârşitul lunii februarie că va instrui piloţi de vânătoare ucraineni, deschizând astfel calea pentru furnizarea de avioane conforme standardelor NATO.

Occidentalii consideră că Ucraina are dreptul de a se apăra, dar unii sunt reticenţi în a-i livra arme care ar provoca o escaladare a conflictului.

Slovacia a livrat recent patru avioane MiG-29 Ucrainei, iar Polonia a promis că va face la fel.

Facebook

Comentarii

57 de răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *